TÖLTSE LE INGYENES
PANELFELÚJÍTÁSI TIPPJEINKET!

Szolgáltatások

Társaságunk - céljainknak megfelelően - teljeskörű megoldásokat, szolgáltatásokat, vagy ahogyan a nevünkben is van, "paneleket" ad megbízói, vevői részére. A teljeskörű szolgáltatás elemeit minden részletében ismerjük, "műveljük", hogy mindíg a legjobb és leghatékonyabb szolgáltatásokat tudjuk nyújtani, "mert minden, mindennel összefügg".

Ezen elvek alapján soroljuk fel szolgáltatásainkat, amennyiben további kérdése lenne, vagy információra lenne szüksége, elérhetőségeinken keressen meg bennünket.

2011-ben elinduló szolgáltatásunk az épületdiagnosztika része, mely ezidáig csak szóban és gondolatokban volt jelen Magyarországon. A szolgáltatás egy több lépcsős folyamat, melynek részeiből már döntések hozhatók. Fontos, hogy mi a teljes körű és biztonságos megoldást keressük, természetesen felelősséget vállalva a kezünkből kiadott munkáért.

MI FIXÁLJUK A PANELES SZERKEZETEKET!

FONTOS: csak abban az esetben, ha az alapos szakértői vizsgálat ezt igényli!

A szolgáltatás fő lépései:  

  • a probléma feltárása a helyszínen (épületfelmérés, épületdiagnosztika)

Erről a pontról egy kicsit részletesebben írunk. Németországban nem kockáztatnak, közel 200.000 rögzítőelem beépítése után, a német szakemberek ránézésre tudják már, hogy hol lehet probléma. Azonban ők a teljes biztonságra törekszenek, és függetlenül a szerkezet állapotától, ők mindenhová beépítik a rögzítést, vannak olyan esetek, amikor mindezt a már elkészül szigetelés megbontásával teszik. Az alábbiakban néhány fényképet szeretnék megmutatni, hogy milyen külső jelek alapján lehet biztosan tudni, hogy a panelkéreg elmozdult.

Mielőtt a homlokzati elemekről mutatunk képeket, érdemes megtekinteni az alábbi német példákat, ahol nagyon jól látszik, hogy a külső kéreg nem mindenhol azonos vastagságú. Ez vélhetőleg kis hazánkban is így van, éppen ezért gondolják azt végig - a képeket figyelve -, hogy a jelenlegi rögzítések során a jó minőségű dűbelek milyen károkat okoznak a szerkezetben (betonfeszültség miatt szinte kiroppantják a kéreg belső felületét, hogy tudjanak hova terpeszteni), és mi van abban az esetben, ha a külső kéregbe került dűbel - mint ahogyan a képen is látszik - nem tud hova rögzülni?

SzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatások

A következő képeken pedig a homlokzatokon láthatójeleket mutatjuk be, amelyek egyértelműen utalnak arra, hogy a szerkezeti megoldásokkal probléma van. Már vannak magyar példáink is, a teljesség igénye nélkül:

1. Németországi képek (Fotók: EJOT Németország)

Amikor eltünnek a panelhézagok, az egyik panelkéreg a másikra csúszik, s, ha ezekből az elemekből több is ugyanezt teszi, akkor alakulnak kia repedések a terhek hatására. (ez megtörténhet akár a függőleges, akár a vízszintes hézagokkal is)

SzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatások

2. Magyar városokban, itt készült épületről néhány példa

  • Dunaújváros (fotók: Tóth György úrtól)

SzolgáltatásokSzolgáltatások

  • Kecskemét kórházépület végfal lezárása (Fotók: Paneldoctor Kft.)

SzolgáltatásokSzolgáltatások

  • Debrecen, Böszörményi út (2 egymás melletti épület - Fotók: Paneldoctor Kft.)

SzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatásokSzolgáltatások

Ezeket a  képeket 2011 május 26-án fényképeztük a megadott címen. Ezek az épületek a 2009-es ZBR pályázat nyertesei között vannak. Még nem került rájuk teljes hőszigetelő rendszer, vagyis még nem is terheltük meg a panelkérgeket. Ennek ellenére nagyon jól látható károsodások vannak a panelkérgek elmozdulásaiból. (gondoljunk csak bele, hogy a grafitizett elemre rákerülő hőszigetelőanyag dűbelezésekor a repedés vonalában a teljes elem leszakadhat...) Kérdezem, hogy mi van abban az esetben, ha a szigetelés beépítése után, a felület megcsúszik (rosszabb esetben leszakad), és repedések keletkeznek a panelkéreg elemek vonalainak mentén? Ki fog érte garanciát vállalni? (a kivitelező vagy a gyártó...) Hogyan történik majd a felület javítása?

A fenti képeken jól látszanak azok a jelek, amelyek egyértelműen jelzik a szakameberek számára, hogy az épület panelkérgei már nem az eredeti beépítési állapot szerint vannak rögzítve. Ezért fontos, hogy megerősítésükről gondoskodjunk, mielőtt bármilyen külső homlokzati hőszigetelési megoldás kerülne rájuk.

  • a paneles épületszerkezet beazonosítása a mértezés előkészítéshez
  • a tervezett hőszigetelő rendszer méretezése (rétegrend, súly)
  • a panel elemek statikai mértezése (elbírja-e a rákerülő hőszigetelő rendszer rétegrendjét)
  • a méretezés eredményeképpen technológiai javaslat a „fix” szerkezet létrehozásához (árajánlat, rögzítőelemek kiosztási rajza, típusa, beépítési terve stb.)
  • a hőszigetelő rendszer elkészítésének függvényében – vagy ha nem készül hőszigetelés – a rögzítőelemek beépítése, speciális vízhűtéses fúróberendezés segítségével
  • a teljes épületszerkezeti folyamat szakszerű dokumentálása

Bízza szakemberekre!

Kérje segítségünket!