Orosháza Város Önkomrányzata és a bontást végző kivitelező cég jóvoltából az épület bontása során sikerült 2 db ép panelelemet megmenteni a bontás során. Az 30 évesnél is idősebb panel elemeket nemsokára a Műszaki Egyetemmel közösen különféle vizsgálatoknak fogjuk alávetni. (A bontásról video is látható a Média menűpontban.)

A hányatott sorsú szálloda "élete" befejeződött. Az orosházi Önkormányzat visszavásárolta a szállodát, és úgy döntött lebontja. A szálloda helyén pedig egy impozáns parkot, közteret hoz létre.

Az egykori szálloda bontásáról megjelent információk:

http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/megkezdodott-az-oroshazi-alfold-szallo-bontasa-352163

Vannak orosházi lakosok, akik rengeteg jó emléket őriznek a szállodával kapcsolatosan. Ők bizonyára szomorúan vették tudomásul a bontást. Azonban, ha szakmai oldalról tekintünk e feladatra, akkor lehetőségeket láthatunk. A lehetőségek pedig abban rejlenek, hogy végre nem csak tippelni fogunk tudni egy-egy panelelem szerkezetével kapcsolatos megoldásokra, problémákra, hanem konkrétan meg is tudjuk vizsgálni a szerkezeteket belülről is.

Panelkéreg vizsgálataPanelkéreg vizsgálataPanelkéreg vizsgálataPanelkéreg vizsgálataPanelkéreg vizsgálata

A képeket a bontási folyamatokról készítettem. A kimentett 2 db elemetelszállítottuk, és nemsokára teljes körű vizsgálat alá fogjuk őket vetni. Bízunk benne, hogy sok olyan tulajdonságra, esetleges problémára is rátalálunk, amelyek a jelenleg futó paneles felújítási folyamatot is segíthetik a közeljövőben. A viszgálatokról, az eredményekről a weboldalon részletesen e fogunk számolni.

Vissza