Magyarországon közel 510 ezer paneles technológiájú lakás van. Vannak középületek és van néhány szállodaként üzemelő épület is. 2011-ben bontottak le Orosházán egy paneles technológiájú szállodaépületet, és most 2012-ben is elkezdődött egy ilyen paneles technológiájú épület bontása Budapesten.

Talán, mindenki ismeri a valamikori Volga Szálló épületeit a Váci út és a Dózsa György út sarkán. Nem volt egy szép épület, de hosszú évtizedekig töltötte be funkcióját szállodaként is üzemelve. Nem olyan régen megpecsételődött a sorsa, és a bontásra ítélt épületek közé került, helyén egy moder irodakomplexum fog épülni.

Az épület főépülete paneles technológiával épült. Mivel nem, vagy csak már alig találhatóak információk ezen épületekről, ezért is igazi kuriózum maga a bontás, és a bontás során látható szerkezeti elemek, megoldások. Mivel ezen technológia, még nagyon sok lakóépületnél működik, érdekes tapasztalatokat gyűjthetünk a bontásból szerzett információkkal. Azért, hogy Önök is követhessék a folyamatokat, hetente igyekszünk egy teljes képsorozatot bemutatni a bontás folyamatairól.

Jó szórakozást hozzá!

ezek a képek 2012. 02. 08-án délután készültek, az épülettömb körbejárása során.

          

 

         

 

          

 

         

Folytatás következik hamarosan...

További érdekes információkért kattints ide!

Vissza